Machinaal hout klieven te Roeselare met gemotoriseerde houtkliefmachine; kloven en splijten van boomstammen en stronken tot houtblokken en gestapeld als gebruiksklaar haardhout

Hout klieven te Roeselare doen we aan de hand van meerdere types houtkliefmachines. Alle snoeihout wordt meestal ter plaatse gekliefd en desgewenst oordeelkundig gestapeld tot wintervoorraad voor de haard of de houtkachel. We werken uitsluitend met tuinmachines die volledig voldoen aan de wettelijke vereisten inzake veiligheid, milieu en gezondheid. De medewerkers zijn opgeleid tot een correct en safe gebruik.

Voor de sport kan hout kloven ook handmatig gebeuren. Een stapeltje laten we dan aan jou over. Er is de oude zegswijze die stelt dat men zich aan haardhout 3 keer kan verwarmen: bij het zagen, bij het klieven en finaal bij het opstoken.

Zowel particuliere als zakelijke klanten te Roeselare worden bediend..

Te Roeselare: hout splijten en laten drogen zijn 2 voorwaarden tot goed rendement

Nat hakhout splijten en stapelen tot een houtmijt om het te laten drogen, maakt dat het na 1 of 2 jaar klaar is voor de haard of kachel. Zachte houtsoorten zoals wilg, els, berk en populier zijn immers veel rapper droog dan harde soorten als beuk, eik of hout van fruitbomen.